Az első közös fészek

A ma fiatalja nincs könnyű helyzetben, ha ingatlanvásárlásra adja a fejét. A szerelemből manapság gyorsan lesz párkapcsolat, amely idővel – habitus és személyiségfüggő, hogy mennyi idővel – megkívánja az összeköltözést. Amikor szerelmünkkel eljutunk arra a pontra, hogy szeretnénk együtt élni, több lehetőség is felmerül megoldásként.

Az összeköltözésnek számos formája létezhet, és bizony gyakran anyagi lehetőségeink mutatják meg az irányt. Jó esetben több irány létezik, azonban gyakori, hogy nem válogathatunk abban, hogy hol hajtjuk majd közösen álomra a fejünket.

A szülők

Akinek anyagi lehetőségeik a leginkább korlátozottak, az egyikük szülőjénél húzzák meg magukat, amíg anyagilag meg nem erősödnek. A jelenlegi drágulás, az infláció mértéke és az, hogy a gazdasági helyzet továbbra is bizonytalan globális szinten, sajnos nem kedvez a megtakarításoknak – sem a meglévőknek, sem pedig annak, hogy most kezdjünk el gyűjtögetni.

A szó szoros értelmében nem beszélhetünk még gazdasági válságról, de mindenki számára fájdalmasan érzékelhető, hogy az árak bizony száguldanak. Nincs ez másként az ingatlanpiacon sem.

Az albérlet

Megbízható bevételi forrással rendelkezve az albérlet is egy alternatíva. Míg a szülőknél való együttélés rengeteg kompromisszummal járhat – és akár szerelmi életünk és magánszféránk is sérülhet –, addig egy saját albérletben nem kell más családtagra tekintettel lenni, csak magunkra, ez már az igazi nagybetűs ÉLET lehet a szerelmespár számára.

Pénzügyi szempontból ez azonban kevésbé kedvező, hiszen az albérletre kifizetett pénz eltűnik, valójában kidobott pénz az ablakon.

Saját lakás vagy ház

Amelyik pár olyan szerencsés helyzetben van, hogy az összeköltözésre vonatkozó döntést követően saját ingatlant tudnak vásárolni, vagy egyikük már korábban rendelkezett házzal, lakással, és a másik oda tud költözni, ez jelenti a legideálisabb megoldást pénzügyi, gazdasági tekintetben. A szerelmünkkel közös fészek kialakítása az egyik legfontosabb lépés egy párkapcsolatban, és gazdasági helyzet ide vagy oda, mindig örömteli pillanat megalkotni azt az otthont, amit igazán sajátunknak érzünk.