Dinamikusan bővülő piac – a légkondicionáló rendszerek

6,2 %-os éves növekedési ütemmel fejlődhet a globális légkondicionáló rendszerek piaca – derül ki a Grand View Research jelentéséből. A 2020-ban 106,6 milliárd amerikai dolláros piac 2028-ig ilyen ütemű bővülésre számíthat. 2020-ban ugyan a koronavírus miatt volt egy kis megtorpanás, azonban 2021-ben újraéledt a piac és azóta is stabil növekedést könyvelhet el.

Ezt a változó éghajlati viszonyok és a kereskedelmi építkezések iránti növekvő kereslet is indokolja. Mint ahogy az is, hogy a fogyasztók igényei is egyre nagyobbak, egyre fontosabb a kényelem, a komfortérzet.

Klímák mindenhol

A légkondicionáló rendszerek mindenhol jelen vannak, otthon, a bevásárló központokban, kereskedelmi tereken, szórakoztató központokban. A légkondicionáló rendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a beltéri környezet kialakításában, különösen a forró és száraz területeken.

Olyan tényezők is ösztönzik majd a piacot, mit az építőipar és a turizmus növekedése. Az egyének növekvő jövedelme is azt vetíti előre, hogy a légkondicionáló rendszerek egyre jobban el fognak terjedni a háztartásokban is.

A fogyasztók számára egyre inkább fontosabb lesz, hogy energiahatékony rendszert vásároljanak, ezek népszerűsége folyamatosan nő. Mint ahogy a népesség is, ami a lakó- és kereskedelmi építkezések számán is meg fog látszani és várhatóan növeli a légkondicionáló berendezések iránti keresletet.

Távirányítással működtetni

A kényelemhez, a komfortérzethez természetesen az is hozzájárul, hogy ezeket a berendezéseket kényelmesen lehessen működtetni. A klímák esetében is a távirányítók azok, melyekkel könnyen tudjuk szabályozni a hőmérsékletet, az intenzitást és sok minden mást is. A klímák távirányítóján általában nem találunk sok gombot, a kezelés egyszerű és könnyen megtanulható.

A működést alapvetően befolyásoló tényezőket állíthatjuk itt be, hogy milyen hőmérsékletet szeretnénk, azt milyen módon és vannak készülékek, melyek esetében az időzítést is tudjuk szabályozni a távirányítóval.

Léteznek ezen felül univerzális távirányítók is, olyan többfunkciós eszközök, melyek segítségével több otthoni eszközt, berendezést tudunk irányítani – egyetlen eszközzel.