Fellendült a webshopok forgalma a koronavírus járvány miatt

Szeptemberben megkezdődött a koronavírus járvány második hulláma. Bár akkor még nem volt szükség annyira drasztikus intézkedésekre, de sokan már előre gondolkodtak, és a vállalkozásukat, amennyire az engedte áttették online.

Számos cég vezetett be online szolgáltatásokat, lehetőségeket, és a webshopok száma is megnőtt az elmúlt évekhez képest. Bár a boltok nyitva tartás még nem korlátozott, sokan mégis online vásárolnak. Bizonyos termékek, mint a játékok vagy a könyvek eddig is nagyon keresettek voltak online, viszont például a ruhákat az emberek szívesebben vásárolták meg személyesen.

Ennek többek között a próba volta az oka, hiszen a képek bár visszaadják, hogyan is néz ki az adott darab, de méret tekintetében már koránt sem egyszerű a helyzet, ráadásul nem mindenkinek áll úgy az adott ruha, mint a képen szereplő modellen.

Ennek ellenére a ruhákat és cipőket kínáló webshopok forgalma is megnőtt, és mivel további korlátozó intézkedések várhatóak, valószínű, hogy ez még csak a kezdet. Bár az élelmiszerek esetében is van már lehetőség az online vásárlásra, ezzel még nem élnek olyan sokan.

Mennyire népszerű a műszaki cikkek vásárlása online? 

A műszaki cikkek hasonló csoportba tartoznak, mint a ruhák bár egész más okból kifolyólag. Míg a ruhákat fel szeretjük próbálni vásárlás előtt, addig a műszaki termékeket esetében inkább bizalmatlanok vagyunk.

Mivel rengeteg hír kering az interneten olyan webshopokról, ahol a sérült vagy hibás árut nem vették vissza, így sokan már előre tartanak attól, hogy ők is így járnak. Természetesen valóban vannak megbízhatatlan üzletek, ugyanakkor számos olyan Webáruház létezik, ahonnan bátran vásárolhatunk.

A legtöbb vásárló azokat az webáruházakat részesíti előnyben, amelynek van saját boltja, tehát személyes átvételre vagy panasztételre is van lehetőség. Vannak azonban olyan webáruházak is, melyek fizikailag nem rendelkeznek üzlethelyiséggel, de a vásárló vélemények és visszajelzések annyira pozitívak, hogy a vásárlók bátran mernek drága termékeket is rendelni tőlük.