Felújítás hatékonyan, gazdaságosan, kényelmesen

Emberi tulajdonságunk, hogy szeretünk spórolni, ha tudunk. A gazdasági helyzet egy ideje eléggé hullámzó és tengernyi dolog van rá hatással, mind olyan kellemetlen, kényelmetlen témák, amikről a legtöbben nem beszélünk szívesen, hiszen így is a nyakunkon vannak a saját személyes problémáink, mint mindenkinek.

Az elköltözés, vagy az egész ház szétszedése helyett pedig gondolkodjunk okosan és takarékosan, hogy jól jöjjünk ki a felújításból. Az emelkedő árak mellett érdemes mindent végig gondolni és kiszámolni, hiszen a legprecízebben kifundált szituációkban is merülhetnek fel váratlan, extra költségek.

Trükkök a belső tér megújításáért

Hatalmas vagyonok nélkül is fel tudjuk újítani otthonunkat, házunkat, lakásunkat, egy pár apró tipp segítségével máris sokat tehetünk környezetünk megújításáért. Első körben a bejárati ajtó vagy a bútorok lefestése is sokat segíthet, frissességet, az újdonság látszatát viheti a házba. Nem is hinnénk, hogy az eddig fehér szekrény mennyivel másabbnak tűnik, hogyha új színt kenünk rá, a mi ízlésünknek megfelelőt persze. Ahogy a bútorok kaphatnak egy naprakész borítást, úgy a kanapénk is megérdemel egyet, ahogy a többi párna is.

Új huzatot venni, varratni rá még mindig nem kerül annyiba, mint új kanapét venni. Az egyik legegyszerűbb, nagy hatást elérő változtatás a függönyvásárlás. Az ablakok fontos részeit teszik ki a házunknak, a drapéria előtte pedig legalább annyira jelentőségteljes, mint maga a nyílászáró. Ha igazán olcsón szeretnénk megúszni, kereshetünk vásznakat turkálókban, ahol lehet kincseket találni, töredéknyi pénzért.

Törekedjünk a tartós megoldásokra, térkövezzünk

Néhány helyen sajnos nem lehet elkerülni a komolyabb kiadásokat. Ebben az esetben érdemes megfigyelni az iparágat és a gazdaságot, hiszen könnyedén előfordulhat, hogy a következő napokban, hetekben az alapanyag árak meglódulnak a plafon felé, vagy pont, hogy lefelé. Illetve az olcsóbb nem feltétlenül a megfelelő megoldás, ha az időtállóságra gondolunk. A járólap, csempe és térkő pont egy ilyen érzékeny téma, ahol csak okosan szabad spórolni és egy átfestés nem oldja meg a gondot.

A térkő hosszú évekre jó szolgálatot tesz, ráadásul ha valamelyik kő megsérül, könnyen és gyorsan ki lehet azt cserélni. Egyre többen választanak térkőburkolatot, melyet nemcsak a teraszon, hanem például a járdán vagy a garázsfeljárón is alkalmaznak. Nem véletlen, hisz ezek szépek és tartósak is egyben, ráadásul egyre szélesebb a kínálat, mind a formák, mind a színek, méretek tekintetében, így igazán egyedi igények megvalósítására is lehetőséget nyújtanak.