Hatékony gazdálkodás traktorok segítségével

A mai gazdáknak elengedhetetlen a leghatékonyabb munkavégzés, és a lehető legrövidebb idő alatt. Ma, amikor mindenkinek szinte minden azonnal kell, nem lennének hajlandóak várni egy percet sem a friss kenyérre a boltokban az emberek. Pláne, ha késik a gabona szállítmány a malmokban, így liszt sincs.

Mikor még kisebb volt a népesség nem kellett ennyi élelmiszer utánpótlás, elég volt a két ökör és a borona mögötte. Most, viszont már ha egy gazdának csak traktorja és egy kombájnja van, akkor az már nem is számít igazi gazdának.

Egy kisebb farmnak is kellően felszereltnek kell lennie minimum három erőgéppel, hiszen a gyors és hatékony munka manapság felbecsülhetetlen. Szerencsére nagyon nagy a választék mind traktorokból, mind vontatókból és kombájnokból is. Állami támogatás is jut bőven a gazdaságoknak, így már semmi sem állhatja útját egy megfelelően felszerelt major számára.

Egy hosszabb szélességű borona utánfutóval felszerelkezve egy ilyen csúcsminőségű traktor hatalmas területet tud felszántani csupán néhány óra alatt.

Hasznos segítség az állattartásban is 

Kisebb állattartásban a hagyományos kézi, vagy kis traktori takarmányozás is bővel megfelelő lehet, de egy több száz holdas földön, több ezer állat számára bizony már kevés. Ezek a mai modern típusú traktorok már olyan erő és emelőkarokkal is felszerelhetőek, melyekkel könnyű szerrel mozgathatunk akár nehéz bálákat is.

Teheneink, marháink, vagy sertéseink számára fontos a jó és megfelelő mennyiségű táplálék, így a kifutókhoz egyenesen oda tudjuk vinni az egész bálát is, vagy az ólakba, karámokba a fekhelyként szolgáló szalmát.

Nem szükséges több munkás ereje hozzá, csak egy traktor, és máris gondoskodtunk állatainkról. Kisebb traktorok is rendelkezésre állnak a szűkebb helyekre bejutáshoz, mint például a tyúkok, vagy libák etetéséhez. Hiszen a boltok polcaira oda kell kerüljön idejében a megrendelt mennyiségű tojás, vagy épp libamáj, ha arra van szükség. Malacaink húsáról már nem is beszélve.

Egy akol megépítésében is hasznos segítség ez a munkagép és az emelőkarok ereje, melyekre markoló lapátot is szerelhetünk, így az alapokat is kiáshatjuk könnyűszerrel.