Iszonyatos összegeket költünk szilveszterkor virslire

A szilveszterhez rengeteg hagyomány, és babona tartozik. Sokan azért esznek ilyenkor lencsét, mert az sok pénzt jelent a jövő évre tekintve. A lencsefogyasztás mellett azonban rengetegen esznek szilveszter napján virslit, ilyen, vagy olyan formában. Néhány évvel ezelőtt egy felérésből kiderült, hogy az emberek egyre több virslit vásárolnak évről évre kimondottan szilveszter környékén.

A szilveszteri virslinek megvan a hagyománya, így egyáltalán nem meglepő hogy évente akár több milliárd tonna virsli fogy el ilyenkor a boltok polcairól. Az évek során mérhető 2-3 százalékos növekedés, amely azt bizonyítja, hogy a mai napig a legtöbben virslit fogyasztanak szilveszterkor. A virslit persze mindenki szereti, ilyenkor pedig igazán jól jön ez a mártogatáshoz tökéletesen használható étel, mely hamar, és gyorsan elkészíthető.

Vajon melyik megyében fogyasszák a legtöbb virslit szilveszterkor?

Manapság rengeteg fajtájú, és márkájú virslit tudunk vásárolni. Van mindenféle extra ízesítéssel ellátott, vagy éppen sajttal vagy chilivel töltött verzió is, a felmérésekből azonban az szűrhető le, hogy az embereknek a hagyományos virsli tetszik a legjobban. A kereskedők szerint a virslik között hazánkban toronymagasan a sertésből készült virsli a favorit, ám egyre többen vásárolnak szilveszter körül baromfivirslit is. Sokak szerint a Magyarok egyszerűen nem tudnak elszakadni a tradícióktól, és ezért ragaszkodnak ennyire a szilveszteri közös virslifőzéshez is.

Földrajzi eloszlás szerint a felmérések szerint Budapest, és Pest környékén fogyasszák ebben az időben a legtöbb virslit, az eladási adatokból kiderül, hogy itt bonyolítják le az eladások 34 százalékát. Bár rengetegen a virslit csak mustárba mártogatva tudja elképzelni, hasonlóan növekvőek az adatok a ketchupfogyasztás terén is, hiszen míg 2015-ben 900 tonna fogyott el ebben az időszakban, egy évre rá már olyan 850 tonna ketchup fogyott el a boltok polcairól szilveszter környékén. Emellett természetesen ilyenkor a mustárvásárlás is gyakori, az év végén az emberek összesen közel 600 millió forintot költenek december végén a mustárra.