A hőszigetelés gazdasági előnyei – Értéknövelés és rezsicsökkentés

Kisebb rezsiköltség már azonnal. – Gyors megtérülés, hosszútávon hatalmas takarékosság. A hőszigetelés, amennyiben jó minőségű alapanyagból, megfelelő szakemberek bevonásával készül, hosszútávú megoldás, mely jelentős mértékben csökkenti a házak, épületek fűtési és hűtési számláit, mivel kisebb energiaráfordítással érhető el a megfelelő belső hőmérséklet.

Egy épület hőveszteségének sokszor több mint a fele az épület homlokzatán és a tetőtér födémen keresztül távozik. A rosszul szigetelő nyílászárók is jelentős veszteséget okoznak. A nyílászárók cseréje megoldható egyidejűleg az utólagos szigeteléssel, így meglepő spórolást tapasztalhatunk a munkálatok elvégzése után. Alapvetően jelentős összegbe kerül egy jó hőszigetelés, ám egyszeri kiadásként nagyon hamar megtérül, azt követően pedig gazdaságosabbá teszi az energiafogyasztást és pénzt hagy a pénztárcánkban. Éves szinten jelentős összeget spórolhatunk a hűtési és fűtési számlákkal. ezt az összeget elkölthetjük egészen másra vagy takarékoskodási céllal félretehetjük.

Értékesebbé válik az ingatlan – Magasabb eladási árat ér el, tehát befektetésnek ilyen szempontból is hasznos a hőszigetelés. Az alacsony rezsi újabb jó pont, mely szintén az ingatlan értékét növeli. Az emberek szeretnek keveset fizetni, de ha látják a megtérülést, hajlandóak egy nagyobb ráfordítást hosszútávú jó befektetésnek venni. A hőszigetelt házak magasabb ára akár az első erősebb téli fűtési és nyári hűtési szezon után megtérülhet, a rá következő szezonok pedig már a spórolásról szólnak. Amennyiben ingatlanunk eladására kerülne sor, a hőszigetelt házak magasabb áron cserélnek gazdát, míg a szigeteléstől mentes, magasabb rezsijű ingatlanok érezhetően alacsonyabb áron adhatóak el.

Mindebből az következik, hogy a hőszigetelés egyszeri befektetés, ami elkészülte után azonnal jelentős spóroláshoz segít minket, majd pedig az ingatlan értéknövekedésének hála eladásakor is magasabb összeg üti markunkat. akár többszörös megtérülésről beszélhetünk már néhány év alatt, ám hosszútávon egészen biztosan ezen eredményt kapjuk majd.

A hőszigetelés a pénzforgalmat is növeli, mivel az anyagok és a munkálatok pénzbe kerülnek, ugyanakkor a családok megtakarítását is növeli, mivel az addigi rezsiköltség jelentős hányadát spórolhatják meg általa. Gazdasági szempontból az ingatlaneladások esetén is jelentősen megmutatkozik a hőszigetelés, mint befektetés értéke.