Melyek a leginkább költségtakarékosabb padlók?

Egy építkezés során számos döntést kell meghozunk. Legtöbben rendelkeznek egy fix költségkerettel, melyhez hozzá kell igazítani a vágyakat és az álmokat, hogy valóban álmaink otthona készülhessen el. A költségtakarékos megoldásokat sok tartják silánynak, pedig ez nem mindig van így.

Padlók esetében például, ha olcsó padlóról van szó, akkor lelki szemeink előtt megjelennek a legcsúnyább, legsilányabb csempék vagy a legvékonyabb laminált lapok, és előre aggódunk, hogy meddig is fogják ezek bírni.

Hiszen lehet, hogy elsőre olcsónak tűnik, de később mondjuk, nem lehet felújítani, csak kicserélni, ami viszont így már mégsem lesz olyan költségtakarékos. Törhetjük is a fejünket, hogy akkor most melyik szempontot is helyezzük előtérbe: az olcsó megvalósítást vagy a tartósabb, de drágább megoldásokat. Van azonban olyan megoldás is, ahol nem kell döntenünk, mert olcsó és strapabíró is egyben. Ez pedig nem más, mint a betonpadló! Manapság már nemcsak ipari csarnokokban találkozhatunk vele, hanem lakásokban és családi házakban is.

Miért olcsó a betonpadló? 

A betonpadlóhoz lényegében nem kell más, mint beton. Természetesen a dolog azért nem ennyire egyszerű, hiszen csiszolni, polírozni kell a betonfelületet, hogy szép és egységes, fényes felület jöjjön létre. Ehhez pedig megfelelő eszközök, padlócsiszoló és polírozógépek kellenek, ipari porszívók a por ellen.

Ettől függetlenül azonban a betonpadlóhoz még mindig cement és víz kell, ennél fogva pedig jóval olcsóbb, mint bármilyen más burkolatmegoldás. Sokan persze tartanak a használatától, hiszen számos tévhit tartja még magát ezzel kapcsolatban.

Az egyik, hogy sokan nem szeretnénk szürke padlót, pedig ma már a betonpadlónak sem kell feltétlen csak szürkének lennie. Rengeteg színben elérhető, ugyanis létezik már úgynevezett dekor cement, mely a szivárvány összes színében elérhető. A másik nagy ellenérv az szokott lenni, hogy a betonpadló hideg. Ez persze valahol igaz is, ám a beton padlófűtéssel jól kombinálható, így nem kell szükségszerűen hidegnek lennie.