Mennyit költenek a magyarok átlagosan randizásra?

Az elmúlt években a koronavírus járványnak köszönhetően a személy találkozások, kapcsolatok nagyon korlátozottak voltak, ahogyan a programlehetőségek is. Most, hogy a vészhelyzeti intézkedéseket visszavonták számos szórakozóhely, kulturális létesítmény, és egyéb rendezvény van, amellyel pótolhatjuk az elmúlt évek hiányosságait.

A járvány miatt a magyarok minimális összeget költöttek randizásra, a párkapcsolatok ápolására. Ez persze érthető is volt, hiszen nem is nagyon akadt lehetőség.

A színházakat, mozikat, éttermeket, koncerteket nem lehetett látogatni, és bár voltak online lehetőségek, erre nagyon kevesen szántak pénzt. Megnőtt a streeming szolgáltatások iránti kereslet, ahogy a házhoz szállítás iránt is, viszont a személyes találkozások minimálisra csökkentek.

Akik randizni akartak a párjukkal a korlátozások miatt kénytelenek voltak ezt leginkább az otthonuk kényelmében tenni, azok, akik ismerkedni akartak, minimális lehetőség közül válogathattak. A felmérések szerint a COVID alatt minimális összeget költöttek az emberek randizásra, viszont az otthon élvezhető lehetőségek meglehetősen felértékelődtek.

Mennyire növekedett meg az igény a közös programokra? 

A koronavírus után bár nagy az igény a rendezvényekre, a színházi és mozis programokra, viszont a járvány előtti helyzethez képest lényegesen kevesebbet költenek az emberek közös programokra.

Ennek többek között az is az oka, hogy a járvány lehetőséget nyújtott arra, hogy az emberek kitapasztalják az otthon nyújtotta előnyöket és lehetőségeket, és sokan inkább ezeket választják még mindig. A másik tényező az áremelkedés, mivel a felsorolt lehetőségek ár mind megnövekedett a korlátozások után, hogy a helyszínek valahogy kompenzálni tudják a kiesett bevételeket.

Sok kapcsolat is átalakult a járvány alatt, több szakítás és válás történt, ami szintén befolyásolja a közös programok árára vonatkozó statisztikákat. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a közös programok segítik a kapcsolatok stabilitását, kirángatnak minket a monoton hétköznapokból. Ha ugyanis belesüppedünk a megszokásokba, akkor a kapcsolat ellaposodik, testi és lelki problémák léphetnek fel, de még az ágybeli teljesítményünkre is hatással lehet.