Miért éri meg jobban a megelőzés, mint a gyógyítás?

Szinte mindenki hallotta már azt, a lassan közhelynek számító mondást, hogy a megelőzés sokkal jobb, mint már kezelni egy betegséget. Természetesen sokkal jobb, egészségesnek lenni, mint betegnek, de valóban érdemes költeni az általános egészségünk fenntartására vagyonokat?

Az étrend-kiegészítők manapság meglehetősen széles skálán mozognak, igaz ez a termékkínálatra és az árakra is egyaránt. Csak az immunrendszerünk védelme érdekében több ezer forintot elkölthetünk havonta vitaminokra, és akkor még nem is beszéltünk az ízületeink vagy az idegrendszerünk védelméről.

Ilyenkor sokakban felmerül a kérdés, hogy valóban megéri mindez. Hiszen nem tudhatjuk tényleg meg fogunk betegedni. De gondoljunk csak bele, hogy mennyibe kerül egy doboz megfázás vagy influenza elleni forró italpor, orrcsepp, köhögéscsillapító, arról már nem is beszélve, hogy mekkora bevétel esik ki a fizetésünkből a táppénzes időszak alatt.

Ha ezeket mind összeadjuk, akkor máris megértjük, hogy igenis megéri költeni a megelőzésre, hiszen nemcsak egészségileg, de anyagilag is jobban járunk. 

Miért költsünk az általános közérzet javítására? 

Sokan azonban nemcsak az immunrendszerük védelmében tesznek erőfeszítéseket. Az általános közérzetünk javítása vagy fenntartása is fontos. Ezen sokan meglepődnek, pedig ez is fontos dolog. Egy nagyon egyszerű példával lehet szemléltetni, miért is fontos ez.

Manapság rengeteg inger ér minket, ennek köszönhetően a stressz Magyarországon már népbetegségnek számít. A stressz nem is lenne alapból semmi gond, ha nem okozna számos más, súlyos betegséget, ami megelőzhető lenne, ha kevesebb stressz érne minket.

Ahhoz, hogy megfelelő szellemi és lelki állapotban legyünk, számos készítmény érhető el, többek között a CBD olaj is, ami a kenderből nyert kannabidiol, és nagyon pozitívan hat az idegrendszerünkre, de még az immunrendszerünkre is.

Kúraszerűen alkalmazva segít megőrizni a szellemi frissességünket, aminek hatására csökken a stressz. Bár a minőségi termékek nem olcsók, de stressz okozta betegség, mint például a gyomorbántalmak vagy a magas vérnyomás kezelése jóval költségesebb lehet.