Pénzügyi gondok, amik megmérgezhetik a kapcsolatunkat

A szerelemnek nem szabad a pénzről szólnia, előbb utóbb azonban már elkerülhetetlen lesz. Rögtön kezdődik azzal, hogy ki fizesse a vacsorát, majd később a gyűjtögetés a közös családi házra. Sajnos a zöldhasú kérdése problémákat vonhat maga után, nem csak akkor, ha kevés van, de még a többlet is. Gyakori kérdés, hogy ki mit fizet egy háztartásban.

Előfordul, hogy a közös költségek felezésre kerülnek, a maradék pénzt pedig a felek a saját igényeikre költhetik. Sajnos ez nem a legjobb megoldás, éket verhet a partnerek közé és ellehetetleníti őket attól, hogy közös pénzből tervezzék a jövőt, például egy közös ház megvételét. Idővel pedig a pénzünk rejtegetéséhez vezethet, vagy az egyik fél pénzügyi szégyenéhez, ha elveszíti a munkáját vagy valamilyen fizetetlen útra lép.

A legkikerülhetetlenebb dolog a személyiség

Van, aki szeret nagy lábon élni, van, aki sokkal inkább spórolósabb. Fontos, hogy a partnerünk ismerje ezt az oldalunkat, ami, ha megalázó lehet is ránk nézve, ne titkoljuk el. A nyílt beszéd lényeges egymás megismerésében. Egy kölcsön terhe is megnehezítheti egy pár mindennapjait.

A pénzügyi különbségek szinte csak gondokat jelenthetnek, és a két fél közötti adósság különbségei nehéz beszélgetésekhez vezetnek. Hivatalos okokból fogva ezek az adott emberhez kötődnek és nem megosztandó dolgok.

A pénz költésével kapcsolatban az egyik félhez jutott hatalom hátrányt, negatív élményeket jelenthet. Az egyenlőség fontos, azonban, ha a pár egyik fele többet keres a másiknál, elképzelhető, hogy szeretné befolyásolni annak a költségeit, hiszen ő az, aki többet belead a megélhetésbe.

Talán igaza van, talán nem, a fontos, hogy még mindig egy csapatnak kell lenni, nem pedig ellenfeleknek. Az egyenlőtlenség, a kereset fitogtatása a hálószobába is beviheti a gondokat, az önmagát alkalmatlannak érző férfi akár még impotenciával is küzdhet. A megoldás egyszerű lehet ezekre a pénzügyi gondokra. A nyitottság, a beszéd és együttműködés megoldhatja a nehézségeket.