Spórolás az egészségünk érdekében

Akármennyire keményen dolgozunk, a pénz sokaknál nehézségeket jelenthet. Ha mindenre telik a háztartásunkban, akkor sem árt néha félretenni valamennyit, hiszen ki tudja mi történhet. Sokan ugyanis azért nem sportolnak, mert a havi keretbe nem fér bele az edző terem vagy épp a vitamin.

A munkán túl, talán a második állás bevállalása helyett megéri megnézni, hogy milyen területeken tudunk spórolni. Gyakran az, ha nem veszünk valamiből mindig újat, hanem a régit használjuk még a környezetnek, természetnek is jót tehet, nem csak a pénztárcánknak.

A Virginia Credit Union összeállított egy hatásos listát a tippekről és trükkökről, amit mindenki kényelmesen alkalmazhat. A két legegyszerűbb és leghasznosabb tanács már rögtön a lista elején van. Érdemes listát vezetni a költségeinkről, akár szerezni egy füzetet erre a célra. Legjobb, ha egy régi, már nem használt darabba írjuk a pénzösszegeket. Ez segít átlátni, hogy mire mennyit költünk, honnan kellene vágni, elgondolkozni, melyik részleget hogyan csökkenthetjük.

Költségtakarékosan is egészségesen

Enni bizony kell, az is jó, hogyha megválogatjuk, mit viszünk a testünkbe, de sokszor azt vesszük észre, hogy a zöldség és a gyümölcs is drága. Viszont az étrend kiegészítők is azok, így jobban járunk, ha a vitaminokat nem tabletták formájában, hanem az egészséges táplálkozással biztosítjuk a szervezetünk számára.  Az ételrendelésen is spórolhatunk, ha magunk főzünk olcsóbban jövünk ki.

A testmozgáshoz sem feltétlen szükséges, hogy bérletet vegyünk az edzőterembe. A futáshoz nem kell edzőterem, de akár a jógához vagy egy kis aerobikhoz sem, hiszen számos videó van fent a neten amelyek segítségével edzhetünk. Ha naponta legalább 10-15 perce célzottan mozgunk, azzal sokat teszünk az egészségünk megőrzésére, és megelőzhetjük a különböző mozgásszervi panaszokat.

Ha pedig valamilyen panaszunk lenne, hátfájás, derékfájdalom, vagy térdfájás, jobban járunk, ha időben felkeresünk egy szakembert, aki megfelelő kezelést nyújt, mert ha halogatjuk, akkor már a költségeket akkor megspóroljuk, de hosszú távon nagyobb lehet a gond, ez pedig akár ahhoz is vezethet, hogy nem tudunk majd dolgozni.