Tudod-e, milyen ruhakivágáshoz milyen nyaklánc illik?

Egy csodaszép, alkalomhoz illő ruhadarab és egy szintén mutatós, szintén alkalomhoz illő nyaklánc kombinációja is lehet teljes csőd. Miért? Mert ha a ruha nyakkivágása és a nyaklánc típusa, formája, hossza nem harmonizál egymással, a kettő összhatása elrontja az egész megjelenést, mivel összeszedetlenséget sugároz, nem pedig összhangot.

Sajnos vannak ebben kőbevésett szabályok, melyeket nem a trend diktál, hanem egyszerűen a szemünk. Ami rosszul néz ki együtt, az rosszul néz ki és kész. Sose tévesszen meg minket az, ahogyan a legnagyobb sztárokat látjuk, hiszen ők direkt kitűnni akarnak és ma ezt leginkább meztelenkedéssel vagy pedig össze nem illő ruhadarabok és kiegészítők párosítása okozta látványorgiával érhetik el.

Most megmutatjuk, milyen nyaklánc illik a különböző nyakkivágásokhoz

Garbónyakhoz csakis a hosszabb típusú ékszer a megfelelő. A nyaklánc hosszúságát az alkalom és az aktuális trend határozza meg, de mindenképpen lógjon a kulcscsont alá. A nyaklánc lehet egy vagy többsoros, lehet medálos, vékonyabb vagy vastagabb típus, itt is inkább a divat és az dönt, hová vesszük fel. A nyakpánt, a gallérnyakék mindenképpen kerülendő és azt kell mondjuk, hogy a statement ékszer is csak kevés, speciális helyzetben mutathat jól garbónyakkal.

Állógalléros felsők esetében nagyon nehéz dolgunk van. Bizonyos esetekben a nyakpánt, a ma nagyon divatos choker nyaklánc is jó lehet, azonban az átlag hosszúságot, a gallérnyakláncot, a statement ékszereket mindenképpen kerülni kell. Ha mégis átlaghosszúságot választunk, akkor a nyakláncot az állógalléros felsőrész alatt viseljük, így csupán a lánc egyes részei látszódnak, de nem baj.

Tudod-e, milyen ruhakivágáshoz milyen nyaklánc illik?

Tudod-e, milyen ruhakivágáshoz milyen nyaklánc illik?

A galléros felsőkhöz, ingekhez és blúzokhoz érdemes középhosszúságú nyakékszert választani, mely a kulcscsont alá érve árnyalja a begombolt blúz és gallér hatását. Itt is elképzelhető többsoros nyaklánc, de azért ezzel vigyázni kell. A gallér, a gombok és több sor ékszer már rendezetlen hatást kelthet. Újabb trend, hogy galléros felsőre gallérnyakláncot választanak. Ez abban az esetben megoldás, ha a gallérnyakék fedi a felső gallérját, máskülönben kimondottan bután néz ki.

Kör alakú nyakkivágáshoz számos nyaklánctípus megfelelő. A nyakpántoktól kezdve a hosszan lelógó darabokig szinte minden megengedett. A gallérnyakékek itt kimondottan igényes hatást keltenek, ahogy a különböző statement ékszerek is. Fontos, hogy ezek a típusok ne lógjanak túl mélyre, de simuljanak rá a mellkasi részre a kulcscsont alatt.

Szív alakú nyakkivágáshoz a nyakpántok a legideálisabbak, mert ezek kettőse bámulatosan ám igényesen hangsúlyozza a dekoltázst, miközben nem keltenek közönséges vagy túlságosan kihívó hatást.

A V kivágás esetében a V-vonalat követő statement láncok, vagy a hosszan lelógó egyszerűbb esetleg medálos darabok az ideálisak, mert itt is a dekoltázs hangsúlyozása a lényeg. A choker nyaklánc az, ami még jó lehet, amennyiben színben is passzol a ruhához.

U-kivágáshoz mindenképpen a többmedálos típusok között keresgéljünk. A statement nyakláncok között is vannak ideálisak, de inkább a több lógoval felszerelt nyakékeket részesítsük előnyben, melyeknél a lelógó részek a vállak irányába rövidülnek.

Hiába csodaszépek és változatosak az ékszerek, van, amihez nem szabad hordani őket. Nyakláncok esetében az ejtett nyak a mumus, mert ahhoz semmiféle lánctípus nem passzol. Sajnos bármit viselünk az ejtett nyakú ruhánkhoz, az csak rendezetlenebbé teszi az összképet.

Támogató: xpekszer.hu