Ezért éri meg most belekezdeni a gyógynövények termesztésébe

Az elmúlt évek során egyre jobban megéri gyógy-, fűszer és aromanövények termesztésével foglalkozni, hiszen a gyógynövényes készítmények iránti kereslet évről évre akár 7-8 százalékot is nőhet. Számos gyógynövényes készítmény létezik ma már, melyet be tudunk venni a gyógyszerek helyett akkor, ha a fejünk fáj, felfáztunk, meghűltünk, vagy éppen menstruációs zavarokkal küzdünk.

A gyógynövények erejét pedig jó kihasználni, hiszen egy teljesen természetes módszert jelentenek akár a komolyabb problémák megszüntetésére vagy a tünetek enyhítésére is.

Ilyen gyógynövények termesztésével érdemes foglalkozni napjainkban

A felmérések szerint ma már szinte minden kozmetikai készítményt, vagy élelmiszeripari terméket el tudnak adni azzal a szlogennel, hogy az adott termék gyógynövényeket tartalmaz. Az ember ugyanis a legtöbb esetben szeretné természetes módon megoldani a fennálló problémáit, gyógyszerek nélkül.

A különböző gyógynövények gyűjtésének Magyarországon igen hosszú időre visszanyúló hagyományai vannak, bár fontos megjegyezni, hogy egyre inkább csökken a szabadon bejárható, gyűjtésre alkalmas területek mennyisége. Emellett azonban a fenntartható gyűjtési módszerek ismeretével sincsenek sokszor a fiatalok tisztába, és ez is egy fontos érv lehet amellett, hogy a gyógynövényekkel betelepített területek arányát elkezdjük növelni.

Nagyon fontos, hogy telepítés előtt végezzünk piackutatást. A gyógynövények, és a különböző növényfajok meghatározásakor előkerülnek a piaci igények, ezeket mindenképpen érdemes figyelembe venni akkor, ha bele szeretnénk fogni a gyógynövények termesztésébe. A jamanetwork.com szerint a ginkgo biloba amellett, hogy a memóriát javítja, valójában a kognitív teljesítmény növelése céljából került a forgalomba.

A listán szerepel a Kamilla, az édeskömény, a csipkebogyó, a kasvirág, illetve az orbáncfű is. A siker szempontjából azonban elengedhetetlen a szükséges szaktudás megszerzése, illetve a megfelelő integrátor megtalálása is.