Milyen havi költségekkel számolhatunk egy jakuzzi esetében?

Az egész családnak nagy élményt jelenthet egy otthon masszázsmedence, ám amivel mindenképp tisztában kell lenni, hogy nemcsak egyszer költünk rá, amikor megvásároljuk, hanem rendszeres, havi kiadásokkal, mondhatni rezsiköltséggel kell számolnunk.

Persze akad olyan kereskedő, aki azt állítja, hogy csak megvesszük, és többet nem is kell rá költenünk, de ez egyszerűen nem igaz. Persze, ha csak áll magában, kihasználatlanul a masszázsmedence kint vagy bent, akkor tényleg nem nagyon lesz plusz költségünk, de akkor nem is volt értelme megvásárolni.

Fenntartási költségek, melyekkel havonta számolnunk kell

A masszázsmedencék fenntartási költségében a legnagyobb tétel általában az villanyköltség, melyet jellemzően három tétel tesz ki. Az egyik a jakuzzi fűtéséből ered. Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyibe is fog kerülni a fűtés havonta, az viszont tény, hogy lényegesen drágább lesz, ha a jakuzzi nincs megfelelően szigetelve alulról, oldalról és felülről, illetve nincs termotető.

A fűtés mértékét természetesen az évszak is befolyásolja. A másik tétel, ami a villanyszámlához hozzáadódik, az pedig a jakuzzi szivattyúinak a működtetése. Érdekesség, hogy minél több masszázsszivattyúja van egy jakuzzinak, a fogyasztása ebben a tekintetben annál kisebb.

A harmadik tétel a villanyszámla esetében a szűrés, de ez egy viszonylag kisösszeg, nagyjából 100-150 Ft/nap, vagyis egy hónapban alig 5000 Ft, bár ez nagyban függ a jakuzzink típusától.

A masszázsmedence rezsiköltségének másik tétele a villanyszámla mellett a vízkezelés, tehát az az összeg, amit arra költünk, hogy a víz mindig kristálytiszta legyen. A szűrés önmagában ehhez nem elég, hatékony vízkezelőre is szükség van.

A vízkezelés havi költsége persze attól függ, milyen vízkezelőt választunk, hiszen többféle megoldás is van már erre. Lehet kézi adagolású, klóros, vegyszermentes, vagy oxigénes. Az árak persze változnak, de típustól függően olyan havi 2-5000 Ft közötti összeggel érdemes számolni.