4 érdekes dolog, amit még biztosan nem tudtál a masszázsmedencéről

A masszázsmedencék világa ugyan nagyon sok ember számára elég idegen, azonban a luxus és a kényelem szinonimájaként is emlegetett berendezések kapcsán rengeteg olyan érdekes és izgalmas dologról lehet hallani, ha alaposabban megismerkedünk a témával, hogy arra talán nem is gondoltunk volna.

Példának okáért a masszázsmedencék többször is bekerültek már a Guinness rekordok könyvébe, ezen felül rengeteg technológiai újdonságot valósítottak meg a piacon, de ezen felül a folyamatos fejlődés is jellemző rájuk annak érdekében, hogy minél jobban ki tudják szolgálni az otthoni wellnessre, illetve a forró vizes masszázsra vágyó embereket.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk négy olyan érdekességet, amit garantáltan nem tudtál még a masszázsmedencékről! 

A technológia csúcsán

A mai, vagy ha úgy tetszik modern masszázsmedencék annyira fejlett elektronikával és okos megoldásokkal, valamint kiegészítőkkel lettek felvértezve, amelyek határozottan a legmagasabb szinteket képviselik. Az efféle technológiák ennek megfelelően folyamatosan fejleszthetők és bővíthetők, ezáltal a mai masszázsmedencéket például akár már távolról is tudjuk vezérelni, illetve szabályozni, akár egy egyszerű okostelefonról is.

A Guinness rekord

A masszázsmedencék egyik legkülönlegesebb és egyik legutóbb felállított Guinness rekordja még 2012-ből származik, amikor egy jakuzzi egészen különleges dolog miatt került be a nagy könyvbe. 26 eltérő országból érkező, és egyben vállalkozó kedvű fiatal ugyanis elhatározta, hogy öt percig együtt fürdőznek annak érdekében, hogy felállítsák a legtöbb nemzetiségű, egy masszázsmedencében egyszerre fürdőző rekordot.

Számtalan terápiára alkalmas

Egy masszázsmedencét a legtöbben a hidroterápiával azonosítják, azonban ezen felül egy jakuzzi még számtalan egyéb terápiát képes megvalósítani. Segítségével ugyanis megvalósítható a reflexológia, de akár még a színterápia is annak függvényében, hogy szervezetünknek éppen mire van szüksége.

Már az ókorban is létezett masszázsmedence

Egy őskori leletnek köszönhetően nemrégiben kiderült, hogy a masszázsmedencéket már az ókorban is ismerték, illetve előszeretettel használták is. Akkor még csak természetesen a forró víz miatt volt nagyon kedvelt, amihez gyakran használtak természetesen meleg vizű forrásokat, de ha ez nem állt a rendelkezésre, akkor felforrósított kövekkel hidalták át a problémát.

Látogass el ide: drspa.hu