Itthon

Belföldi hírek hazánkban

A fordításból meg lehet élni, ha követjük a következő tippeket

A fordításból meg lehet élni, ha követjük a következő tippeket

Az egyre inkább globalizált világban a fordítás a világ társadalmai és kultúrái közötti összekötő kapocs. Ennek eredményeképpen a világnak több ezer fordítóra van szüksége minden nyelven, hogy mindenki hozzáférhessen a különböző információkhoz, függetlenül attól, hogy milyen nyelven beszél. Hogyan lehetünk sikeresek? Íme néhány tipp.

Miért zavarja a férfiakat, ha a párjuk jobban keres, mint ők?

Miért zavarja a férfiakat, ha a párjuk jobban keres, mint ők?

Régen a párkapcsolati szerepek sokkal egyértelműbbek voltak, mint manapság. Régen az alapvető felállás az volt, hogy a férfiak dolgoztak, pénzt kerestek, a nők pedig a háztartást vezették és nevelték a gyerekeket. Az évek alatt ezek a szerepek eltolódtak, már a hölgyek is vállaltak munkát a gyereknevelés mellett, mára pedig sokszor a családban nem is férfiak építenek karriert, hanem a hölgyek.

Párkapcsolat vírus idején

Párkapcsolat vírus idején

A koronavírus, megjelenése óta óriási hatással volt mind a gazdaságra, mind pedig magukra, az emberekre is. Éppen ezért az emberek érzéseire is, hiszen a bezártság, az elszigeteltség nagyon sokakban hiányérzetet okozott.

Közös kassza, avagy hogyan rendezzük a pénzügyeket a párkapcsolaton belül?

Married couple arguing

Amikor egy pár összeköltözik, esetleg eljegyzi egymást, akkor a rózsaszín ködön át előbb-utóbb előkerülnek a szürkébb témák, mint a pénzügyek is. Ezek a kérdések sok vitát generálhatnak egy kapcsolatban, ezért mindenképp érdemes foglalkozni velük. Hogy melyik a jobb megoldás, a közös vagy az önálló kassza, azt embere válogatja.

Így spóroljunk otthon

Befektetési tanácsok: olvasd a cikket! Sajnos manapság nagyon alacsony kamatokat adnak a bankok

A mindenki által ismert COVID-19 a magyar gazdaságot is megrengette. Rengeteg ember maradt munka nélkül, és sok családnak kellett minden erejét bevetnie a túlélés érdekében. Egyelőre nem tudni, hogy miképp fogjuk visszakapni az egykori életünket, de addig is tehetünk valamit önmagunkért. Csökkentsük a kiadásainkat!