Szabadfelhasználású Hitelek

A szabadfelhasználású hiteleket azoknak találták ki, akik egyéb kötöttségek nélkül szeretnének jó hitelhez jutni. A nevében is benne van, bármire lehet felhasználni. Nincsen se lakásvásárlási, lakás-felújítási vagy bármilyen más vásárlási kötelezettség a szabadfelhasználású hitel felvétele esetén. Azoknak ajánlott, akik rendelkeznek rendszeres jövedelemmel, vagy valamilyen ingatlanfedezetet fel tudnak ajánlani. Valamilyen fedezet mindenképpen szükséges a hitelintézet felé, különben nem juthatunk hitelhez.

Amennyiben szabad felhasználású hitel érdekli, kattintson a linkre. Hitelfelvételének célját senki sem fogja kérdezni, arra használja, amire csak akarja. Autót szeretne, vagy lakást venni? Netán gyermekének iskolázását szeretné támogatni? A lehetőségek kínálata végtelen, arra költi el a hitelét, amire csak akarja.

A szabadfelhasználású hitelek többféle konstrukcióval igényelhetők. Nézzük meg, milyen opciók lehetségesek:

  • Futamidő mértéke: A szabad felhasználású hitelek futamideje annak függvényeben változhat, hogy ingatlanfedezettel vagy anélkül igényeljük-e a kölcsönt. A futamidő 12 hónaptól akár 25 évig is terjedhet.
  • Könnyített konstrukció: ha van ilyenre lehetőség, bátran éljünk vele. A könnyített konstrukció azt jelenti, hogy a kezdeti időszakban Ön a tőkét nem, csupán a kamatot törleszti. A futamidő ezen részében alacsonyabb törlesztőrészletre számíthat, később viszont ez jelentős mértékben emelkedhet. Akkor ajánlatos ezt a konstrukciót választani, ha tudja, hogy néhány éven belül nagyobb összeghez fog jutni, vagy esetleg a kezdeti időszakban a spórolt összeget valamilyen befektetésre fordítaná.
  • Életbiztosítás szabadfelhasználású hitellel egybekötve: ez esetben a fedezetet a biztosításunk állja. Ha életbiztosításunkat és hitelünket összekötjük, az most kedvező hozamot hozó befektetésnek számít, ráadásul a hitel törlesztése közben még adókedvezményel is élhetünk. Ha a biztosításunk lejárt, a biztosító kifizeti a tartozást a hitelintézet felé, a maradék pénz pedig a biztosítás kedvezményezettjéhez kerül
  • Deviza megválasztása: forint, svájci frank, euró, dollár. Bármilyen devizáben igényelhető. Szabad felhasználású hitelt devizában is igényelhetünk, de, mint minden más hitel esetén, itt is számolnunk kell az árfolyamingadozás következményeivel.
  • Az ingatlanfedezet mértéke százalékosan meghatározva az ingatlan árához képest. Szabad felhasználású hitel esetén az igényelhető kölcsön összege legfeljebb a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének 50-70%-a lehet.

Számtalan tényező és opció előfordulhat szabadfelhasználású hitel igénylése esetén. Mindig érdemes hiteltanácsadó véleményét kikérni, hogy testreszabott hitelt vehessünk fel, mely a lehető legoptimálisabban kielégíti igényünket. Továbbá olvassa oldalunkat, hírekkel és tanácsokkal szolgálunk az olvasók felé. Hátha megtalálja a választ a bejegyzések között.