7 téma, amiről minden párnak rendszeresen beszélni kellene

A beszélgetés miden kapcsolat alapja. Olyan erő, ami támogatja a szoros érzelmi kötelékek kialakítását, egymás alaposabb megismerését és az érzelmek kifejezését is. Minden egyes jóízű beszélgetéssel láthatatlan lelki szálak szövődnek. Ezek akár egy egész életen át fennmaradhatnak, sokszor túlélve magukat a kapcsolatokat is.

Természetes, hogy az ismerkedés időszakában, a párok rengeteget beszélgetnek egymással. Számtalan, kimeríthetetlennek tűnő témájuk van. Ha ti is fel tudtok idézni néhány meghitt, bensőséges, vagy éppen humoros beszélgetést, akkor úgy tűnik, a kapcsolatotok harmonikusan indult.

Az is teljesen normális, ha egy idő után kicsit csendesebbé váltatok, vagy megcsappantak az egymás felé intézett kérdéseitek. Ugyanakkor, ha hiányoznak a korábbi nagy társalgások, több okból is érdemes megpróbálnotok visszacsempészni ezeket a jelenbe.

Kézhez adunk most néhány olyan témát, amikről nektek is rendszeresen kellene beszélgetnetek.

Mindennapos problémák

Sok konfliktust kerülhettek el azzal, ha tisztáztok néhány hétköznapi dolgot. Például ki viszi le a szemetet, ki mosogat, kinek a feladata a héten a nagytakarítás, vagy melyikőtök megy el vásárolni. Nem tűnnek óriási gondoknak, mégis milliószor vezetnek veszekedéshez.

Mindemellett a heti tervek megszervezése kitűnő alkalom a kommunikáció gyakorlására is. Érvek és ellenérvek visznek el titeket a közös megegyezésre.

Szabadnapok és hétvégék programjai

A hétköznapok beosztásán túl beszélgessetek a szabadnapokról és hétvégékről is. Szuper feladat együtt kitalálni, mit szeretnétek csinálni. Ötleteljetek, és vitassátok meg egymás terveit!

Jövőre vonatkozó célok

Ha közös jövőről álmodtok, üljetek le néha, és mondjátok el őszintén a másiknak, milyen vágyaitok vannak. Szeretnétek-e majd gyermekeket, házat, lakást, autót stb.

Beszéljetek a pénzügyekről is. Tervezzétek meg, milyen nagy anyagi beruházásokban gondolkodtok, és mikor kívánjátok ezeket megvalósítani.

Családdal kapcsolatos dolgok

Beszélgessetek egymás családjáról. Milyen események közelednek? Hogyan akartok ezekre készülni? Családi anekdotákat is mesélhettek. Minden rokonságban történtek vicces vagy olykor megható esetek.

Gyermekkori emlékek

Ha nem tartjátok túl cikinek, készítsétek el gyerekkori fényképeitek albumját és ajándékozzátok meg vele a másikat. Ha kifogytok a témából, ezeket újra és újra elővehetitek. Higgyétek el, sohasem fogjátok megunni!

Félelmek

Jelenbéli és múltbéli aggodalmaitokat is rendszeresen megoszthatjátok egymással. Lehet, hogy így képesek vagytok korábbi sérelmeket is orvosolni. Nehéz úgy élni a mindennapokat, ha valaki folyamatosan szorong. A férfiak különösen nem szeretnek az érzéseikről beszélni. De mindig legyen alkalmatok arra, hogy félelmeiteket a másik elé tárjátok. A megoldást úgy is csak együtt találhatjátok meg.

Aktuális témakörök

Mindig feldobhattok olyan témákat, amelyek a jelent érintik. Például, ha nyílt egy új étterem, amit szívesen kipróbálnátok, vagy a városba látogat a kedvenc együttesetek, esetleg, valamilyen nagyszabású rendezvény készülődik. Az ehhez hasonló témák mindig nagyon aktuálisak és éppen ezért mindkettőtök kíváncsiságát felkelthetik.

+1: erre kíváncsi vagyok, megnézem