A fogszabályozás ára sok páciensnek megfizethetetlen

A fogszabályozás ára az egyik olyan dolog, ami leginkább aggasztja azokat, akik szeretnének végre belekezdeni, de eddig még a gondolattól is rettegtek. Ez teljesen normális, hiszen egy nagyon magas befektetésről beszélünk, ami több hónapnyi elkötelezettséggel jár. Ettől függetlenül sokféle fogszabályozás létezik, ráadásul az árak között is nagy a különbség.

Ha biztosra akarunk menni, akkor valójában nem a fogszabályozás típusa a fontos, hanem a fogszabályozó orvos kiválasztása. Hiába böngésszük az internetet szüntelen, csak egy igazi szakember tud jó tanácsot adni, hogy az eredmény biztosan tartós legyen. Ettől függetlenül joggal merül fel a kérdés, hogy mit vesznek figyelembe a fogszabályozás árának megállapításakor.

6 szempont, ami befolyásolja az árakat

A Solución Dental szerint a fogszabályozás nem egy fix árú termék, hanem egy orvosi szolgáltatás, és az árak rendelőnként és szakemberenként változnak. Innentől kezdve a fogszabályozás árának megállapításához a következő 6 tényezőt kell figyelembe venni:

A minket kezelő személy szakterülete. Teljesen természetes, hogy egy fogszabályozásra szakosodott orvos, aki éveket áldozott az életéből a szakmájára, el fogja kérni az árát.

A klinika felszerelése, amely fontos a jó diagnózishoz szintén nagy mértékben befolyásolja a végső árakat. Egy apró, inkább kisebb műveletekre felkészült fogászat olcsóbb lehet, de nem biztos, hogy olyan hatásos is.

Az eljárás nehézsége. Nincs két ugyanolyan fogsor, tehát ezt is nagyon meg kell néznie a szakembernek.

A választott fogszabályzó módszer vagy típus, annak minősége, technológiája és gyártása. Nem mindegy, hogy hagyományos fémet választunk-e, vagy a legmodernebb, műanyagból készült fogszabályzót.

További szükséges anyagok, hiszen lehet, hogy több mindent kell a fogainkkal tenni, amik értelemszerűen növelik a költségeket.

Az idő, amelyet a fogszabályzó orvos a kezelésünkkel fog tölteni. Minél csámpásabban állnak a fogaink, annál több időre lesz szükségünk a tökéletes eredmény eléréséhez.