Egy elengedhetetlen kellék a sportoláshoz

A Xiaomi Mi Band 4 karkötő szövetségese lehet minden sportolónak a teljes, színes érintő képernyőjével. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbé válik a futók körében, miivel figyelemmel kíséri a lépéseket, számolja a kalóriákat, méri a pihenési időt, és ezt mind nyilvántartja. Sok sportolónál megtaláljuk.

Amikor a márka bejelentette az új karkötőket a képernyő mérete lett a középpontban, hiszen a korábbi modellekkel ellentétben ez teljesen érzékelő képernyő lett. Az OLED technológiával már színes információkat kapunk, amihez egy nagyobb fényerő jár, így a szabadtéren is látható.

Nemcsak a futók számára lehet hasznos az új karkötő, hanem azoknak is, akik úsznak, mivel teljesen vízálló 50 méter mélységig. Futhatunk, biciklizhetünk, sétálhatunk a Xiaomi továbbra is tudja a nap folyamán elvégzett lépések számát, a kilométereket és a kalóriákat is.

Beállíthatjuk, hogy folyamatosan nyomon kövesse a pulzusszámot a csuklón, a pihenés idejét és az alvás minőségét. Ezeket az adatokat a telefonunkra tervezett applikáción keresztül tudjuk figyelni, ami az Android és iOS rendszerrel is használható.

A tökéletes kellék

Bár a Xiaomi kidolgozott olyan modellt is, amely NFC megoldást tartalmaz, ami az érintésmentes fizetéshez szolgál, és sokan hang alapján vezérlik, azonban ez Európában nem kapható.

A képernyőn továbbra is látjuk, amikor hívnak minket, el tudjuk olvasni az üzeneteket, az értesítéseket, ráadásul egyetlen érintéssel tudjuk a zene hangerejét befolyásolni, vagy váltogatni a listánkon. Edzéseken különösképpen jól jöhet, nem kell a telefonunkat előbányászni a zsebünkből.

A Mi Band 4 az a fajta karkötő, amit mindenki megengedhet magának. Értéke 10.000 Ft alatt mozog, ráadásul, hogyha a 3-hoz vettünk szíjakat, akkor az újhoz is használhatjuk őket. Az akkumulátora akár a 20 napot is kibírja, de még maximális kihasználás mellett is megéri az egy hetet.

Hogyha szeretnénk elkezdeni sportolni, vagy már rendszeresen mozgunk, akkor mindenképpen jól jöhet ez az olcsó, de annál praktikusabb karkötő. Ráadásul az allergiások is hordhatják.

2020. júniusában már megjelent a Xiaomi MI Band 5. Nézd meg azt is.