Költözés egyedül vagy fuvarozócéggel? Melyik gazdaságosabb?

Amikor eljön a költözés ideje, fontos kérdés, hogyan is oldjuk meg ezt. Ki segítsen: a barátok és rokonok, vagy inkább egy költöztető cég? Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a családi segítséggel járunk jobban, de ez nem is biztos, hogy így van.

Legyen szó első saját otthonunkról, vagy álmaink házáról, a költözés mindig izgalmas, de egyszersmind stresszes is. Hogy a lehető legevesebb idegeskedéssel vészelhessük át, érdemes előre tervezni, nemcsak a szállítást, de a pakolást is.

Mit, mikor, hogyan dobozolunk be, és persze az is fontos, hogy előre megszervezzük, hogyan is jutnak át bútoraink és ingóságaink új otthonunkba. Ilyenkor többféle lehetőséget is számításba kell vennünk. Ha a közelben élnek a rokonok és a barátok, akkor megkérhetjük őket is, hogy segítsenek, de választhatunk költöztető céget is.

Persze a kettő kombinációja is működik: a kisebb csomagokat, dobozokat segíthetik a barátok átvinni az új lakásba vagy házba, a bútorokat pedig a költöztető cég. De melyik a hatékonyabb és gazdaságosabb megoldás?

Tényleg olcsóbb, ha a barátok segítségét vesszük igénybe?

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy olcsóbb, ha a barátok segítenek nekünk költözködni. Ha ugyanabban a városban van a régi és az új ingatlan is, akkor valószínűen így járunk jobban, és általában a barátok sem kérnek semmit, legfeljebb egy kis enni és innivalót a pakolás végén.

Ám ha egy másik városba, faluba költözünk, akkor már számolnunk kell a benzinköltséggel is, ez pedig már közel sem lesz olcsó, ha két-három kört is kell menni több autóval. Ilyenkor már nem is biztos, hogy elvárható, hogy a barátok ingyen tegyék ezt, legalább a benzinköltséget illik megtéríteni.

Költözés fuvarozó céggel

A fuvarozó cég bár költséges lehet, de megeshet, hogy még mindig így járunk jobban. Ilyenkor elég nagy teherautóval érkezik a cég, hogy egybe, egy körrel átvigyenek mindent az egyik helyről a másikba. Többféle lehetőségünk van ilyenkor is. Kérhetünk csak szállítást, tehát cipekedni és csomagolni is nekünk kell, ebben az esetben érdemes baráti, családi segítséget kérni.

Az is lehetőség, hogy a cipekedésben segít a cég, de már arra is van lehetőség, hogy a dobozolásban, pakolásban is segítenek nekünk, természetesen plusz költség ellenében.