Garázsvásárok – Gazdaságos megoldások, kevesebb pazarlás

Egyre divatosabbak az úgynevezett garázsvásárok, melyeken az emberek – főleg nők – megszabadulhatnak megunt, kinőtt, kihízott, kifogyott vagy csak egyszerűen már szükségtelen holmijaiktól.

Ezek a holmik főleg ruhadarabok, cipők, táskák és kiegészítők, de sokszor helyet kapnak sportszerek, lakberendezési tárgyak és tulajdonképpen bármi, hiszen megkötés nemigen van. Nyilván az autóját vagy szekrénysorát senki nem egy ilyen kis gardrobkiürítős vásáron fogja elpasszolni, de egy korcsolyát vagy állóllámpát még bőven igen.

A garázsvásár kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy egy kis pénzt visszanyerjünk abból, amit elköltöttünk olyan holmikra, melyeket már hordunk, nem használunk. Vásárlás szempontjából is kimondottan gazdaságos, hiszen mindenki főleg a jó állapotú cuccait kínálja eladásra, melyek közt bőven rábukkanhatunk egyszer sem viselt, új darabokra is, a piaci ár töredékéért. Lényegében mindenki jól jár, és ha még csereberére is van lehetőség, pláne gyümölcsöző megoldásnak bizonyul.

Hogyan működik egy garázsvásár?

Garázsvásárok – Gazdaságos megoldások, kevesebb pazarlás

Garázsvásárok – Gazdaságos megoldások, kevesebb pazarlás

Valaki vagy valakik, akinek, vagy akiknek van fölösleges holmijuk, amit eladnának, találnak egy helyiséget, ahol elég nagy a tér ahhoz, hogy jónéhányan elférjenek. A garázsvásár lehet zártkörű, de nyitott is, attól függően, hogy a szervezők mit szeretnének. A megbeszélt napon mindenki kipakolja áruját és kezdődhet az alkudozás, a cserebere, vásárlás, eladás. ha nyílt a vásár, bárki betérhet venni valamit, zárkörű eseményen természetesen csak a meghívottak vesznek részt. Egyszerű a dolog, az áru megnézhető, az árát pedig eladója szabja meg.

Milyen áron adhatom el a dolgaimat?

Természetesen a vevők szempontjából a „minél olcsóbb, annál jobb” a meghatározó csapásvonal, de azért pár fillérért nem szabad elherdálni egy márkás, sosem hordott, de még divatos darabot. A lényeg az, hogy bőven a piaci ár alatt, lényegében olcsóbb darabáras turik árképzéséhez kell közelíteni, így senki sem érzi magát becsapottnak, de te sem fogsz nagyon veszíteni rajta. Egyébként veszíteni nem is lehet, hiszen azzal már rögtön csak jól járhatsz, ha a semmi helyett néhány ezrest bezsebelsz.

Nagyon ügyelj arra, hogy koszos, ócska, hibás, rossz minőségű és rejtett hibákkal rendelkező dolgokat ne akarj eladni, hiszen a látható bajokkal úgysem fog sikerülni, a rejtett és titkolt hibáknál viszont becsapod a vásárlót, ami rossz híredet kelti.

Támogató: http://fullfashion.hu/