Ismét egyre népszerűbb a tapéta

Az utóbbi években a hagyományos meszeléssel szemben a tapéta valamiért rendkívüli módon háttérbe szorult az otthonokban, pedig végső soron egy sokkal tartósabb, dekoratívabb és higiénikusabb megoldás arra, hogy falaink mindig makulátlanul fessenek.

Az utóbbi időben annyira lecsökkent a kereslet a tapéta, illetve a tapétázás iránt, hogy sokan már majdnem temetni kezdték ezt a falburkolási módot, azonban az utóbbi időben rohamosan megindult a kereslet irántuk. Ez természetesen annak is köszönhető, hogy a tapétázás módszertana, illetve konkrétan maguk a tapéták is rendkívüli módon megújultak a közelmúltban, ebből kifolyólag sokkal jobb minőséget lehet elérni velük.

Az alábbi oldalon pl. több, mint 4 ezer tapéta közül választhat: www.tapetawebaruhaz.hu

Ma már inkább főként dekoráció

A tapasztalatok szerint a tapéta szerepe az utóbbi időben alaposan átalakult, ezáltal bár még mindig nagyon sokan vannak olyanok, akik az egész lakást, esetleg komplett helyiségeket kitapétáznak, de a legtöbben inkább már csak dekorációnak alkalmazzák. Van, amikor a szoba egyik falára kerül teljes tapéta, van amikor minden falon megtalálható, de csak egy minta, vagy valamilyen hangulat kifejezésének érdekében.

Ismét egyre népszerűbb a tapéta

Ismét egyre népszerűbb a tapéta

Amit tudni kell, hogy az utóbbi években radikális változás ment végbe a tapétagyártás tekintetében, ezáltal rengeteget fejlődött például a gyártási technológia. Ma már például szinte csak és kizárólag gyapjúrostos tapéták készülnek, amelyek sokkal egyszerűbb felhelyezhetőséggel bírnak, mint korábban forgalomban lévő társaik, ezáltal gyakran komolyabb előkészítés sem szükséges hozzá, mindössze be kell kennünk a falat ragasztóval, és megfelelő módon feltenni rá a tapétát.

Akár magunk is nekiláthatunk

A tapétázás nagy előnye a festéssel szemben, hogy amennyiben magunk állunk neki, sokkal kisebb valószínűséggel ér minket kudarc, sőt mi több, amennyiben hibázunk is, vagy nagyon egyszerű lesz korrigálni, vagy nem lehet nagyon észrevenni, ellentétben egy óriási folttal egy meszelt falon. A tapéták nagy előnye még, hogy többségük mosható és súrolható is, ezáltal élettartamuk és szépségük, csillogásuk akár 8-10 évig is megmarad, miközben eltávolításuk is rendkívül egyszerű. Amennyiben ugyanis egy tapéta rendesen megkötött, csak egyszerűen le kell húznunk a falról, ami mögött egy olyan makulatúra anyag marad, amelyre vagy sokkal könnyebb lesz újat ragasztani, vagy sokkal egyszerűbb lesz például festéket felhordani.

A tapéták segítségével nagyon könnyen és egyszerűen képesek leszünk megváltoztatni lakásunk egész hangulatát, színvilágát, sőt mi több, akár teljes karakterét is. Ehhez gyakran már egyetlen tekercs tapéta is elegendő. Példának okáért, ha kapunk egy olyan bútort vagy szőnyeget, ami nem illik a fal színéhez, de mégis szeretnénk felhasználni, az adott falfelületre csak veszünk egy tekercs tapétát, gyorsan felragasztjuk, és máris megoldottuk a problémát úgy, hogy közben még a lakás adott részét is feldobtuk, illetve újszerűvé varázsoltuk.