Nyaraljunk itthon!

Sokak számára a nyaralás az egyet jelent a külfölddel, mások pedig sajnos még egy belföldi nyaralást is alig-alig engedhetnek meg maguknak.  Természetesen nagyon jó, ha ki tudunk venni egy menő szállást a Balaton-parton, de azért vannak más lehetőségek is, hogy itthon nyaraljunk, olcsóbban.

Miért jó itthon nyaralni?

Magyarországon is van számtalan gyönyörű hely, nem kell elmenni a világ végére, hogy szép dolgokat lássunk. Rövidebb idő alatt oda tudunk jutni bárhova, nem kell a tumultusban utazni, órákat várni a repülőre, vonatra. Nincsenek nyelvi nehézségek, az árakat is nagyjából be tudjuk lőni, alapvetően pedig jobban kijövünk, mint egy külföldi nyaralással. Nem kell szuvenírt venni senkinek, és még ismerősökkel is összefuthatunk.

Alsóörs - Balatoni látkép

Alsóörs – Balatoni látkép: még esős időben is gyönyörű látvány fogad minket (Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu)

Fotó: Nagy Arnold, www.fksz.hu

Jöjjünk ki olcsóbban!

Nem túl sok ember van, akinek nincs olyan ismerőse, aki rendelkezik valamilyen nyaralóval, hétvégi házzal, esetleg üdülési joggal. Sokak számára az üdülési jog púp a hátukon, örülnek, ha valaki elmegy helyettük nyaralni. Az üdülési jogok általában gyógyvizes településekre jellemzőek. Vannak kisebb és nagyobb szobák is, ha a nagy a család, akkor értelemszerűen a pótágyakért fizetni kell. Ezekben a szobákban mi sütünk-főzünk, de lehetőség van plusz pénzért vásárolni is. Egy Balaton-parti apartmant is olcsóbban megszerezhetünk, ha még időben riadóztatjuk az ismerősöket. Ezt tényleg tegyünk meg időben, mielőtt még kiadják a helyet!

Amennyiben ezek a lehetőségek kiestek, érdemes figyelni a különböző kuponos és szállásokkal foglalkozó oldalakat. Sok szálloda hirdet akciót, és a kuponos oldalakon is jóval olcsóbban megszerezhetjük a szállást. A Szép kártyára érkezett pénzt ilyenkor lehetőség van levásárolni, mindenképpen kérdezzünk rá, hogy elfogadják-e.

Utazás, étel-ital

Végezzünk számítást, hogy mi éri meg jobban, kocsival menni vagy tömegközlekedéssel. Kevés embernek nem biztos, hogy érdemes az autót választani, ha sok a kedvezményes, ingyen utazó, akkor sem biztos, hogy arányaiban megéri. Viszont a buszra, vonatra nem lehet annyi ételt-italt bepasszírozni, ami a nyaraláshoz kellhet, ez pedig mindenképpen hátrány. Ne felejtsük el, nagy valószínűséggel egy kisebb üzlet Siófokon sokkal drágább, mint ahonnan jövünk, főleg szezonban. Enni, inni otthon is kell, úgyhogy nem kifogás, miért nem utazunk el.

A Szép kártyát nemcsak a hotel vagy más szállás fizetésére használhatjuk, hanem az éttermekben is. Ne hagyjuk veszni a kártyánkon található összeget!

Próbáljunk meg ellenállni a strandokon található kukoricásoknak, lángososoknak. Ha mindenképpen ilyesféle ételekre vágyunk, akkor főzzünk kukoricát otthon, és vigyük magunkkal a partra. Az ára a töredéke  több száz forintos, strandon kapható darabokhoz képest. Vizet, üdítőt szintén vigyünk magunkkal, hogy ne kelljen horror áron megvenni ott.